Categorii

Protectia investitiilor straine directe in Uniunea Europeana - Editura C.H. Beck

04-11-2011 www.beck.ro link (Vezi profilul www.beck.ro pe trafic.ro)

Protecţia investiţiilor străine directe a devenit un fenomen îndeosebi la cumpăna mileniilor. Statele membre ale Uniunii Europene sunt legate printr-o serie de acorduri bilaterale de sprijin şi protecţie reciprocă a investiţiilor, încheiate fie între două state membre (numite acorduri intracomunitare), fie între un stat membru şi unul care nu este membru UE (numite acorduri extracomunitare).

Schimbări importante aduce Tratatul de la Lisabona care încredinţează investiţiile străine directe exclusiv autorităţii Uniunii.
Această carte abordează problematica investiţiilor străine directe în UE atât din perspectiva dreptului internaţional, căruia protecţia investiţiilor îi aparţine de drept prin rădăcinile sale, cât şi prin prisma instituţiilor de drept privat care se promovează în mod necesar în acest sistem al protecţiei investiţiilor.

Se adresează, înainte de toate, practicienilor dreptului şi economiştilor, oriunde este vorba despre investiţii care depăşesc frontierele unui stat. Lucrarea îşi va găsi cititori şi în domeniul financiar, bancar, asigurări, dar şi în sectorul de stat, pentru care prezintă, ca element indispensabil, riscul litigiilor îndreptate împotriva statului. De asemenea, cartea va avea căutare şi în rândul studenţilor facultăţilor de drept, institutelor de studii economice şi economico-administrative.

 

Detalii pe www.beckshop.ro

Navigare stiri:

© 2000 - 2019 trafic.ro v10.75.00

Netbridge Services