Categorii

Atenție la zvonurile alarmiste!Turda și Câmpia Turzii nu sunt alimentate cu apă!

04-04-2017 turdainfo.ro link (Vezi profilul turdainfo.ro pe trafic.ro)

In urma informațiilor apărute în spațiul public și a întrebarilor cetățenilor cu privire la poluarea de pe râul Arieș, Compania de Apă Arieș face următoarele precizari:

Municipiile Turda, Câmpia Turzii și împrejurimile din  arealul de deservire al CAA, NU SUNT ALIMENTATE CU APĂ CAPTATĂ DIN RÂUL ARIEȘ! Locuitorii din Turda și comunele/localitățile din jur – Mihai Viteazu, Cheia, Cornești, Sândulești, Bogata și Copăceni – consumă apă captată din subteran, din puțuri de adâncime iar locuitorii din Câmpia Turzii și localitățile arondate sunt alimentați cu apă potabilă captată din pârâul Hășdate.

În dimineața zilei de 04.04.2017 Compania de Apă Arieș a primit o comunicare telefonică de la ISU Cluj cu referire la o poluare pe râul Aries cu steril de la mină, după ce iazul de decantare de la Valea Șesii, din Munții Apuseni, a cedat, iar sterilul s-a revărsat în râul Arieș.

Laboratorul Analize Ape Potabile din cadrul CAA monitorizează permanent sursele de apă fiind prelevate probe de la puțuri și pârâul Hășdate, informații ce pot fi consultate în buletinele de analiză publicate pe site-ul companiei www.caaries.ro.

 

Navigare stiri:

© 2000 - 2018 trafic.ro v10.75.00

Netbridge Services